Vertellers

Agnes Kroets

Foto Agnes

Als kind was ik al gefascineerd door verhalen. In sprookjes zit meer waarheid dan de meeste mensen denken. Deze waarheid wil ik graag vertolken door het vertellen van verhalen.

Info: agnesk@live.nl

 

Elise van Riet

Foto Elise

Ik houd van verre reizen, zowel in de reële als in de fantasiewereld. Het brengt me in contact met verhalen vol schoonheid, avontuur en wijsheden. En soms liggen de verhalen ook dichtbij huis, zo voor het oprapen. Ik wil ze graag met veel plezier en passie delen met anderen.
Info: elisevanriet@hetnet.nl

 

Lisette SteentjesFoto Lisette

Ik ben gefascineerd door de helende kracht van verhalen. Hierin komen mijn passie voor verhalen en voor mensen bij elkaar. Als trainer en coach werk ik met mensen en hun verhaal. Als verhalenverteller laat ik het verhaal zijn werk doen. Met mijn beeldende manier van vertellen neem ik je mee het verhaal in.

Info: info@magischmoment.nl of 06-44602125.

 


Marianne Mattijsen

Foto Marianne met hondMijn verhalen zijn beeldend, miniatuurtjes; soms poëtisch, soms met bijtende ironie;  ik houd van taal, wil uw binnenste oor strelen en u verwennen door het weergeven van mooie momenten, met humor aantippen wat ons, de mens, beweegt.

Info:  m.mattijsen@online.nl of 024-3237881.

 

Fred uit het Broek

Foto FredVerhalen verbinden, ontroeren, laten je glimlachen of huiveren. En dat allemaal met minimale middelen: woorden, expressie en een mooi plot. Vertellen is fantastisch analoog, er komt geen eentje of nulletje aan te pas: misschien een kostuum, wat belichting of geluidsversterking. Het publiek is vrij te doen met het verhaal wat het wil: ieder heeft zo zijn eigen beelden bij het verhaal.

En toch…     om in tropische sferen te blijven zeg ik dat mijn vertellen een interessante cocktail is van:
– Een ‘volwassen’ inhoud
– Met een vleug passie voor taal
– En een scheut expressie

Het goede verhaal op het juiste tijdstip zorgt voor een bijzondere smaakbeleving. En daar is overleg tussen jou als –potentiële- klant en mij voor nodig.
Kijk voor inspiratie en informatie even op www.werkendeverhalen.nl of neem contact op via info@werkendeverhalen.nl.

 

Meriam Deen

Vroeger wilde een buurmeisje best met mij mee naar het dorp fietsen om boodschappen te doen áls ik haar onderweg maar een verhaaltje vertelde. Toen putte ik uit de avonturen van Bill Bluf, Billy en Betsy Turf en de Verstrooide Professors.  Ouder en wijzer geworden sprokkel ik een nieuw repertoire van verhalen bij elkaar…..met een (voor)liefde voor Zuiderzee- en Russische verhalen, in het Nederlands verteld :<), maar een sprook is ook niet te versmaden, of een waar gebeurd verhaal of….en….

Mail me gerust als u  meer wilt weten: meriamdeen@gmail.com

 

Petra Berkers

Heerlijk vind ik het dat alle verhalen die zich in mijn hoofd afspeelden, nu naar buiten komen als verteller. Ik maak graag zelf verhalen waarbij ik feiten verpak in verbeelding om zo een mooi verhaal te krijgen. Ik ben dol op oersprookjes, verhalen met een dubbele bodem, zij die troost bieden, maar ook verhalen met een vleugje humor!

Improviserend (samen) verhalen vertellen vind ik een heerlijke uitdaging!

Info: M. 06-30799995 en  e-mail: pleziermetlamier@me.com

 

Jack Stoop

Ik ben gek op verhalen: ik lees ze graag, luister er graag naar en het liefst vertel ik verhalen!

Daarom treed ik graag op als verhalenverteller en breng dan sagen, mythen, legendes, sprookjes en volksverhalen ten gehore. Dit doe ik uiteraard met mijn stem, maar ook met mimiek en gebaren. Meestal vertel ik mijn verhalen in het Nederlands voor volwassenen maar desgewenst ook in het Engels of voor kinderen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.jackstoop.eu of mailen naar flierefluiter@jackstoop.eu

 

Tom Roeling

Verhalen vertellen: een fantasiewereld, waar je zelf in kan stappen en waar je anderen in mee kan nemen. Vol onpeilbare dieptes en fraaie vergezichten, die je kunt uitdiepen of uitvlakken, zodat je voor iedereen een verhaal kunt vertellen, om te lachen, om kriebels in je buik van te krijgen, net voor of net over het randje. Daar wil in vertoeven, en ik hoop, dat je meegaat……

Als verteller heb ik op diverse plekken verteld, in theaters, musea, galerieën, maar ook bij mensen thuis, om bijvoorbeeld voor een jarige een passend verhaal te vertellen, zelf gemaakt of op maat gemaakt vanuit een bestaand verhaal.          Meer weten: tom@roeling.nl

 

Femke Klein

Ik vertel verhalen voor kinderen en volwassenen: Seizoensverhalen, jaarfeestverhalen, scheppingsverhalen en vooral mooie verhalen! Ook speel ik sfeervol poppenspel, o.a. tafelspel-voorstellingen met houten en vilten popjes en dieren, voor kinderen van 2 t/m 8 jaar. De verhalen en het poppenspel zijn bv. geschikt voor in bibliotheken, in (kinder)boekwinkels, op basisscholen, op verjaardagsfeestjes, in musea en op    (sprookjes)festivals. Daarnaast bezoek ik, samen met mijn menspop Simon, mensen met dementie in woonzorginstellingen.  Mijn specialisatie is het toegepast vertellen & toegepast poppenspel: Voor speciaal (basis)onderwijs & voor zorginstellingen (zoals verpleeghuizen en ziekenhuizen). Momenteel vertel ik meerdere keren per maand wel ergens een verhaal, bv. bij een mantelzorgcafé, tijdens een natuurwandeling, in een verteltheater, of in een museum. Mijn stijl kenmerkt zich door een rustige sfeer, liefdevol verteld en met mooie beelden. Met het vertellen van verhalen wil ik de wereld mooier maken, mijn verhalen lopen dan ook altijd goed af! Voor meer informatie, of bij een vraag om te komen vertellen, kunt u contact opnemen via mijn FB pagina ‘Vertelbedrijf’ of 024-8480319.